Jednoduchý recept

Závitky s tuňákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21051

Ingredience

18 plátek Těsto filo
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 l Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
200 g Tuňák v oleji
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 92 kcal
Kilojoule 386kJ
1% Sacharidy 3 g
7% Tuky 6 g
3% Sodík 66 mg
15% Bílkoviny 8 g

Závitky s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Natvrdo uvařená, oloupaná a nadrobno pokrájená vejce, okapaného tuňáka a nakrájený kopr dáme do misky, rozmačkáme, důkladně promícháme. Opatrně (aby zachovalo svou strukturu) vmícháme rajče, oloupané, zbavené semen a drobně nakrájené. Přidáme sůl, cayenský pepř, promícháme.

2

Kratší stranou k sobě rozložíme jeden plátek těsta filo. Ostatní plátky přikryjeme vlhkým ubrouskem. Ve vzdálenosti 1 cm od spodního okraje a 2,5 cm od obou delších okrajů rozložíme zhruba 1 lžíci připravené náplně.

3

Okraj těsta přehneme přes náplň, jednou otočíme, poté přehneme i okraje na obou stranách. Pokračujeme v zabalování náplně až do konce. Okraj těsta navlhčíme olejem a přitiskneme. Stejným způsobem postupujeme i u ostatních 17 závitků, dokud nespotřebujeme všechnu náplň.

4

Na pánvi rozehřejeme na 180 - 190°C vrstvu oleje vysokou asi 2,5 cm. Pro odhad správné teploty můžeme použít kostičku staršího pečiva, které při této teplotě zhnědne za půl minuty.

5

Závitky smažíme ze všech stran do zlatova. Přebytečný tuk z nich odsajeme papírovými utěrkami. Hotové závitky posypeme mořskou solí. Podáváme horké nebo vlažné se srpečky citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept