Závitky s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky s tuňákem
Závitky s tuňákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21051 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 l | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
18 plátek | Těsto filo |
200 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 58,5mg |
Draslík | 107,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 220,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těsto filo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Natvrdo uvařená, oloupaná a nadrobno pokrájená vejce, okapaného tuňáka a nakrájený kopr dáme do misky, rozmačkáme, důkladně promícháme. Opatrně (aby zachovalo svou strukturu) vmícháme rajče, oloupané, zbavené semen a drobně nakrájené. Přidáme sůl, cayenský pepř, promícháme. |
2 | Kratší stranou k sobě rozložíme jeden plátek těsta filo. Ostatní plátky přikryjeme vlhkým ubrouskem. Ve vzdálenosti 1 cm od spodního okraje a 2,5 cm od obou delších okrajů rozložíme zhruba 1 lžíci připravené náplně. |
3 | Okraj těsta přehneme přes náplň, jednou otočíme, poté přehneme i okraje na obou stranách. Pokračujeme v zabalování náplně až do konce. Okraj těsta navlhčíme olejem a přitiskneme. Stejným způsobem postupujeme i u ostatních 17 závitků, dokud nespotřebujeme všechnu náplň. |
4 | Na pánvi rozehřejeme na 180 - 190°C vrstvu oleje vysokou asi 2,5 cm. Pro odhad správné teploty můžeme použít kostičku staršího pečiva, které při této teplotě zhnědne za půl minuty. |
5 | Závitky smažíme ze všech stran do zlatova. Přebytečný tuk z nich odsajeme papírovými utěrkami. Hotové závitky posypeme mořskou solí. Podáváme horké nebo vlažné se srpečky citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.