Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21053

Ingredience

2 ks Cuketa
1 kostka Droždí
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
225 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,236 kcal
Kilojoule 5 171kJ
43% Sacharidy 153 g
53% Tuky 40 g
105% Sodík 2 g
110% Bílkoviny 62 g

Pizza bianca s cuketami postup přípravy receptu:

1

Vodu zahřejeme na 50 °C. (V mikrovlnné troubě zahříváme při vysokém výkonu zhruba 1 minutu.)

2

Smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme většinu vody s olivovým olejem. Podle potřeby přidáme zbytek vody.

3

Těsto na pomoučněném vále důkladně propracováváme asi 10 minut. Vytřeme olejem misku a vložíme do ní vypracované těsto ve tvaru koule. Těsto obrátíme, aby bylo olejem pokryté. Mísu přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.

4

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rychle prohněteme, přikryjeme obrácenou mísou a necháme 10 minut odpočívat.

5

Zatím si nastrouháme škrabkou cukety na velmi tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.

6

Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu přikryjeme, druhou rozválíme na placku o průměru asi 23 cm.

7

Přeneseme ji na mírně pomoučněný pečící plech, naneseme na ni polovinu mozzarelly, cuket a nakrájený rozmarýn.

8

Stejným způsobem připravíme i druhou část těsta.

9

Pizzy pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Těsto musí být příjemně křupavé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept