Souvlaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Souvlaky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
600 g | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 498,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Jehněčí kýta, Majoránka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Souvlaky postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu nakrájíme na kostky o velikosti 4 - 5 cm. |
2 | Maso dáme do mísy a přelijeme jej olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali bílé víno, sůl, pepř, tymián a majoránku. |
3 | Přidáme bobkový list a šťávu z citronu. |
4 | Vše dobře promícháme a dáme na 12 hodin odležet do chladničky. |
5 | Před grilováním maso vyjmeme z marinády, aby odkapalo. |
6 | Grilujeme na roštu 20 minut. |
Poznámka
V době přípravy není uvedeno marinování cca 12 hodin.