Recept

Jehněčí guláš s rajčatovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21056

Ingredience

1 ks Citrony
1 kg Jehněčí maso
0,5 kávová lžička Kmín drcený
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
5 dl Rajčatová šťáva
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 524kJ
2% Sacharidy 9 g
52% Tuky 39 g
25% Sodík 502 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jehněčí guláš s rajčatovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme, posypeme rozemletým kmínem, pokapeme 1/2 šťávy z jednoho citronu, dobře promícháme a necháme 30 minut odležet.

2

V hrnci si rozpustíme máslo a maso z marinády opečeme dozlatova.

3

Pak přidáme rajčatovou šťávu, nakrájenou petrželku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.

4

Občas promícháme, přidáme zbytek citronové šťávy a pokud by bylo zapotřebí, přilijeme trošku teplé vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept