Jehněčí guláš s rajčatovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí guláš s rajčatovou šťávou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21056 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kg | Jehněčí maso |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 dl | Rajčatová šťáva |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 212,0mg |
Draslík | 357,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 562,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí guláš s rajčatovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme, posypeme rozemletým kmínem, pokapeme 1/2 šťávy z jednoho citronu, dobře promícháme a necháme 30 minut odležet. |
2 | V hrnci si rozpustíme máslo a maso z marinády opečeme dozlatova. |
3 | Pak přidáme rajčatovou šťávu, nakrájenou petrželku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. |
4 | Občas promícháme, přidáme zbytek citronové šťávy a pokud by bylo zapotřebí, přilijeme trošku teplé vody. |