Kokosky z kondenzovaného mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosky z kondenzovaného mléka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 21060 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
225 g | Kokos - mletý (Kopra) |
170 ml | Mléko zahuštěné slazené |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos - mletý (Kopra), Mléko zahuštěné slazené, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosky z kondenzovaného mléka postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na teplotu 180 °C. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a kokosovou moučku. Sypké přísady promícháme a poté na ně nalijeme kondenzované mléko, těsto řádně promícháme. Plnou polévkovou lžíci směsi klademe na plech ve vzdálenosti zhruba 2,5 centimetru od sebe (podle velikosti). V troubě pečeme dozlatova. Hotové kokosky necháme vychladnout na mřížce. |