Vývar s opečeným chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s opečeným chlebem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21062 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Brukev řepka |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Karotka |
50 g | Pórek |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 280,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Hovězí vývar základní, Karotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Pórek, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s opečeným chlebem postup přípravy receptu:
1 | Základní hovězí vývar přivedeme k varu. Přisypeme na kostičky nakrájenou karotku a brukev, přidáme pórek, který pokrájíme na kolečka. Povaříme 20 minut. |
2 | Bílý chléb nebo veku nakrájíme na větší kostky, na pánvi opražíme, vyskládáme na plech, posypeme sýrem a krátce v troubě zapečeme. Asi 10 minut, dokud se sýr lehce nerozteče. |
3 | Podáváme zvlášť vývar a zvlášť opečený chléb na dezertním talířku. |