Vývar s těstovinami a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s těstovinami a hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21063 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 l | Hovězí vývar základní |
160 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Pórek |
200 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 293,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Petržel kořen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s těstovinami a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, zalijeme trochou vývaru, povaříme 20 minut. Polévkové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Nejlépe se hodí vlasové nudle nebo hvězdičky, děti milují písmenka. |
2 | Základní vývar ohřejeme. |
3 | Do talíře dáme vždy jednu lžíci těstovin, jednu lžíci vařené zeleniny a lžíci hrášku. Zalijeme horkým vývarem a podáváme. |