Skotský vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotský vývar
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21064 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Brukev řepka |
100 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Ječné kroupy |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
300 g | Skopová krkovička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 441,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Ječné kroupy, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Skopová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skotský vývar postup přípravy receptu:
1 | Do základního vývaru vložíme skopový krk a vaříme 2 hodiny. Přibližně půl hodiny před koncem vaření přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu: mrkev, celer, brukev, cibuli a pórek. Ochutíme pepřem a solí. |
2 | Perlové kroupy uvaříme zvlášť v troše vývaru, scedíme a necháme okapat. |
3 | Vývar přecedíme, maso z krku obereme a nakrájíme na malé kousky. Do talíře dáme vždy lžíci krup, lžíci zeleniny, pár kousků masa, zalijeme horkým vývarem a podáváme. |