Zdravý recept

Jehně pečené na rožni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 360 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21065
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Jehněčí maso
1 kg Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 17 kcal
Kilojoule 70kJ
0% Sacharidy 0 g
1% Tuky 1 g
1615% Sodík 32 g
2% Bílkoviny 1 g

Jehně pečené na rožni postup přípravy receptu:

1

Vyvrhnuté a očištěné jehně bez hlavy omyjeme, zevnitř a zvenku potřeme důkladně solí.

2

Připevníme ho k rožni tak, že nohy nad rožněm přitáhneme k tělu a zajistíme je drátem.

3

Jehně pečeme vysoko nad žhavým dřevěným uhlím.

4

Pokud by jsme chtěli jehně péct nad ohněm, budeme oheň udržovat stranou a pečeme jen v žáru ohně.

5

Jehně otáčíme pomalu a hlavně pravidelně, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran.

6

Pečeme minimálně 3 - 4 hodiny.

7

Upečené jehněčí na rožni je nejchutnější jíst teplé, hned jak se sejme z rožně.

Poznámka

Podáváme k němu chleba, hořčici, jarní cibuli, hlávkový salát, nebo salát připravený z čerstvého zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept