Vývar á la Flamarion - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar á la Flamarion
Vývar á la Flamarion
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21066 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 l | Hovězí vývar základní |
160 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 180,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar á la Flamarion postup přípravy receptu:
1 | Základní vývar ohřejeme. Polévkové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. |
2 | Sýr nastrouháme na jemném struhadle a dáme na dezertní talířek. |
3 | Do talíře dáme lžíci těstovin, lžíci hrášku a zalijeme horkým vývarem. Sýr podáváme na talířku zvlášť a každý strávník si přidá množství sýra podle chuti. |