Vývar s hovězím morkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s hovězím morkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 21067 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
120 g | Locika salátová |
120 g | Morek |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 23,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Locika salátová, Morek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Ementál (Primátor), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s hovězím morkem postup přípravy receptu:
1 | Vývar z kostí přivedeme k varu. Lociky pokrájíme nadrobno a vložíme do vývaru. Povaříme 10 minut. |
2 | Morek z kostí nakrájíme na kolečka a posypeme strouhaným sýrem. |
3 | Bílý chléb nebo veku nakrájíme na proužky a na pánvi opražíme. |
4 | Do talíře vložíme 2 až 3 kolečka morku se sýrem, zalijeme horkým vývarem s locikou a posypeme několika proužky opraženého chleba. |