Plněné jehně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné jehně
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21068 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ks | Česnek |
8 ks | Cibule |
1 ks | Játra jehněčí |
20 kg | Jehněčí maso |
300 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Máta |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rýže loupaná |
3 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 483,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra jehněčí, Máta, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné jehně postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehně osolíme a naplníme nádivkou. |
2 | Uvaříme jehněčí vnitřnosti (játra, srdce, ledviny, plíce, slezina), uvařené maso pokrájené na kousky dáme do mísy. |
3 | Na 150 g másla podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní lžíci sladké papriky, promícháme a dáme do mísy k masu. Ještě přidáme předvařenou rýži, nakrájenou mátu, petrželku a nakrájený česnek. |
4 | Zalijeme vínem, osolíme podle chuti a dobře vše promícháme. |
5 | Touto nádivkou naplníme jehně, zašijeme, zbylým máslem ještě potřeme celé jehně a posypeme paprikou. |
6 | Maso dáme na větší pekáč do dobře vyhřáté trouby, podlijeme 4 dl vody a pečeme pomalu (180-200 °C), dokud maso nebude měkké. |
7 | Během pečení jehně potíráme vzniklým výpekem. |