Pečené jehně s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehně s jarní cibulkou
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21069 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ks | Cibule |
5 kg | Jehněčí maso |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 414,4mg |
Draslík | 150,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 107,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehně s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané a omyté malé jehně osolíme, potřeme máslem a posypeme červenou paprikou. Vložíme ho do pekáče, podlijeme 3 dl vody a pečeme při 200 °C v dobře předehřáté troubě do změknutí masa (přibližně 2 hodiny). |
2 | Během pečení několikrát jehně podléváme troškou vody a potíráme výpekem. |
3 | Když je maso měkké, pokrájíme na kolečka jarní cibuli, přidáme ji k masové šťávě, kterou budeme jehně ještě polévat asi 30 minut. |