Recept

Jehněčí rizoto s uzeným bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21071
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Česnek
1 ks Cibule
1 kg Jehněčí kýta
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rýže loupaná
2,5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 polévková lžíce Sůl
100 g Vepřový bok uzený
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
15% Sacharidy 53 g
33% Tuky 25 g
26% Sodík 519 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jehněčí rizoto s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli.

2

Maso pokrájíme na menší kousky, přidáme je k cibuli a opečeme dozlatova. Přidáme sůl, pepř, přilijeme vodu, aby maso bylo ponořené, a dusíme pod pokličkou.

3

Na pánvičce rozpustíme na kostičky nakrájený uzený bůček, přidáme k němu pokrájený česnek, zamícháme a přidáme do vařící vody s masem.

4

Vaříme přibližně 45 minut až do změknutí masa. Když je maso měkké, dáme k němu dobře propláchnutou rýži. Dolijeme vodou 2x tolik, kolik bylo rýže (1 hrneček rýže = 2 hrnečky vody).

5

Přisolíme podle chuti a dusíme pod pokličkou do změknutí rýže - až se všechna šťáva vsákne do rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept