Jehněčí ledviny se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ledviny se slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Citrony |
500 g | Ledviny - průměr |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 998,5mg |
Draslík | 98,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citrony, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ledviny - průměr, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí ledviny se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí ledviny rozkrojíme a vykrájíme kanálky, pak je omyjeme a dáme do mléka na 30 minut odležet. |
2 | Ledviny vytáhneme z mléka, opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Každý plátek opepříme a obalíme v mouce. |
3 | Rozehřejeme olej, přidáme 1 lžíci másla a ledviny usmažíme z každé strany dozlatova. K ledvinám při smažení přidáme plátky uzené slaniny, kterou orestujeme též z každé strany. |
4 | Usmažené plátky ledvin osolíme podle chuti a spolu se slaninou poklademe na talíř. |
5 | Ledviny polijeme rozpuštěným máslem, pokapeme šťávou z citronu a posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou. |
6 | K ledvinám se hodí vařené brambory. |