Jednoduchý recept

Skopová pečeně s bramborem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21075
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Brambory
8 stroužek Česnek
6 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kg Skopová kýta
1 polévková lžíce Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 624kJ
10% Sacharidy 38 g
47% Tuky 35 g
25% Sodík 509 mg
71% Bílkoviny 40 g

Skopová pečeně s bramborem postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu v celku prošpikujeme česnekem, který jsme rozkrojili na polovinu.

2

Maso osolíme a dáme do chladna na 1 hodinu odpočinout. Po hodině maso vložíme do pekáče, přelijeme olejem a dáme péct do rozehřáté trouby a pečeme při 180-200 °C. Po chvíli přilijeme 1 dl vody a průběžně maso obracíme a poléváme vzniklým výpekem.

3

Připravíme očištěné, umyté, na půlky rozkrojené cibule a brambory.

4

Cibulí obložíme kolem masa už po 30 minutách pečení. Osolené brambory dáme dokola masa vedle cibule až po 1 hodině pečení.

5

Brambory i maso se spolu budou péct ještě 30 minut.

6

Upečené maso a brambory budou mít zlatohnědou kůrku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept