Dolmadžik - játrové koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dolmadžik - játrové koláčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21076 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
600 g | Játra jehněčí |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl bylinková |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 746,5mg |
Draslík | 632,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra jehněčí, Olej slunečnicový, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dolmadžik - játrové koláčky postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí játra omyjeme a krátce povaříme. Na masovém strojku je pomeleme a vložíme do mísy. |
2 | Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dozlatova a necháme vychladnout. |
3 | Nakrájíme nadrobno zelenou petrželovou a celerovou nať, spolu s cibulí ji přidáme k játrům. Ještě přidáme vejce, sůl, podle potřeby trošku strouhanky a dobře promícháme. Směs by měla být tužší. |
4 | Na pomoučeném vále vytvarujeme malé, ale vyšší placičky, které ponoříme do rozšlehaných vajíček a zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem po obou stranách. |
5 | Podáváme s bílým chlebem nebo s bramborovou kaší. |