Vývar s drůbežími knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s drůbežími knedlíčky
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21077 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
25 ml | Bešamel |
60 g | Drůbeží maso |
160 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
60 g | Lanýž |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
25 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 131,9mg |
Draslík | 81,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Lanýž, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s drůbežími knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme kuřecí mleté maso, přidáme bešamel, smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, vejce se žloutky a osolíme. Všechno dobře spolu promícháme. |
2 | Na pánvi na másle osmažíme proužky lanýže. |
3 | Vývar přivedeme k varu, lžičkou z těsta vykrajujeme malé knedlíčky a povaříme je ve vývaru asi 2 minuty. Vývar stáhneme z plotny. |
4 | Do talíře dáme několik proužků osmahnutého lanýže, lžíci hrášku a zalijeme vývarem s několika knedlíčky. |