Polévka Julienne francouzská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Julienne francouzská
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21079 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Brukev řepka |
50 g | Celer řapíkatý |
50 g | Cibule |
1 špetka | Cukr moučkový |
2 l | Hovězí vývar základní |
20 g | Kerblík |
20 g | Locika salátová |
60 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
80 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 391,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Kerblík, Locika salátová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Julienne francouzská postup přípravy receptu:
1 | Připravíme zeleninu. Mrkev a brukev pokrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli a celer nadrobno, zelí na proužky. V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme zeleninu. Přidáme špetku cukru a soli, hrnec přikryjeme a 5 minut dusíme. Zalijeme půl litrem vývaru a podusíme ještě 10 minut. |
2 | Potom přidáme posekaný kerblík a lociku, zalijeme zbytkem vývaru a povaříme jednu minutu. |