Vývar s koroptví zavářkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s koroptví zavářkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21080 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
25 ml | Bešamel |
2 l | Hovězí vývar základní |
60 g | Koroptev |
30 g | Lanýž |
1 špetka | Muškátový oříšek |
25 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno červené |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 124,7mg |
Draslík | 230,6mg |
Vláknina | 178,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Lanýž, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s koroptví zavářkou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme koroptví maso, které pomeleme ve strojku, 2 lžíce bešamelu, smetanu, špetku soli, špetku muškátového oříšku, vejce a dva žloutky. Zavářku dáme do vymazané formičky a uvaříme ve vodní lázni 15 minut. Hotovou zavářku nakrájíme na kolečka. |
2 | Do malého kastrůlku nalijeme víno, přisypeme žampióny a lanýže, které jsme nakrájeli na proužky a povaříme 3 minuty. |
3 | Do talíře vložíme lžíci zavářky, lžíci hub a zalijeme horkým vývarem. |