Skopové zapečené v jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové zapečené v jogurtu
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21082 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ks | Česnek |
8 ks | Cibule |
2 dl | Jogurt bílý |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Skopová kýta |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 480,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové zapečené v jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na menší kousky a společně je orestujeme na olivovém oleji s drobně pokrájenou jarní cibulkou. |
2 | Maso osolíme, opepříme, podlijeme 1,5 dl vody, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. |
3 | Podušené maso dáme do zapékací mísy a zalijeme bílým jogurtem do kterého jsme rozmíchali prolisovaný česnek. Maso zapečeme v troubě při 200°C. |