Ražniči z vepřové panenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči z vepřové panenky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21086 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči z vepřové panenky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky o velikosti 3 cm. Maso dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme. Špejle si namočíme do vody a až potom maso napichujeme. Mezi kousky masa vždy necháme mezeru přibližně 5 mm. |
2 | Ražniči grilujeme na roštu rozehřátého grilu. Při grilování maso otáčíme a potíráme olejem. Upečené maso má zlatohnědou barvu. |
3 | Ražniči podáváme s nakrájenou cibulí na tenká kolečka |
Poznámka
Ražniči můžeme připravit i na pánvi na oleji.