Jednoduchý recept

Vepřová kýta v těstě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21088
Kategorie: Maso

Ingredience

9 ks Česnek
0,8 kg Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Sůl
2 kg Vepřová kýta
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 885 kcal
Kilojoule 3 702kJ
20% Sacharidy 70 g
52% Tuky 39 g
43% Sodík 870 mg
104% Bílkoviny 58 g

Vepřová kýta v těstě postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme a celou důkladně potřeme rozetřeným česnekem se solí.

2

Na vál dáme hladkou mouku, do které přiléváme pomalu vodu a pomocí vidličky a rukou vypracujeme tuhé těsto. Bochánek těsta rozválíme válečkem na tenkou placku, do které maso zabalíme.

3

Kýtu dáme na pekáč bez tuku a v dobře vyhřáté troubě pečeme 2 hodiny

4

při mírné teplotě 175 °C. Těsto během pečení potíráme vodou a otáčíme, aby se upeklo stejnoměrně. Upečené maso nakrájíme na plátky, až trochu vychladne.

5

Podáváme se sladkokyselou okurkou nebo naloženými paprikami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept