Vepřová kýta v těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta v těstě
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21088 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
9 ks | Česnek |
0,8 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sůl |
2 kg | Vepřová kýta |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 860,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta v těstě postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme a celou důkladně potřeme rozetřeným česnekem se solí. |
2 | Na vál dáme hladkou mouku, do které přiléváme pomalu vodu a pomocí vidličky a rukou vypracujeme tuhé těsto. Bochánek těsta rozválíme válečkem na tenkou placku, do které maso zabalíme. |
3 | Kýtu dáme na pekáč bez tuku a v dobře vyhřáté troubě pečeme 2 hodiny |
4 | při mírné teplotě 175 °C. Těsto během pečení potíráme vodou a otáčíme, aby se upeklo stejnoměrně. Upečené maso nakrájíme na plátky, až trochu vychladne. |
5 | Podáváme se sladkokyselou okurkou nebo naloženými paprikami. |