Jednoduchý recept

Selátko pečené s pivem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Selátko pečené s pivem 5 1
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21090
Kategorie: Maso

Ingredience

2 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
250 g Sádlo škvařené
1 ks Sele
2 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
0% Sacharidy 1 g
69% Tuky 52 g
25% Sodík 500 mg
67% Bílkoviny 37 g
Selátko pečené s pivem

Selátko pečené s pivem postup přípravy receptu:

1

Sele očistíme, zbavíme vnitřností a dobře omyjeme.

2

Rozpustíme sůl ve vodě a touto vodou celé sele potřeme a necháme hodinu stát.

3

Do velkého pekáče vložíme namaštěná dvě dřívka, na ně položíme sele břichem dolů.

4

Sele podlijeme horkou vodou - voda by měla být v pekáči asi 1 cm vysoko.

5

Sele vložíme s pekáčem do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 220°C.

6

Během pečení sele často potíráme pivem, sádlem a výpekem.

7

K hotovému selátku podáváme chléb, sladkokyselou okurku nebo kysané zelí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept