Vepřový kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový kebab
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Saturejka |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 43,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 32,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř bílý, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový kebab postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky a osolíme. Maso napíchneme na omaštěné grilovací jehly a opečeme na grilu nebo v troubě dozlatova. Během grilování maso potíráme olivovým olejem. |
2 | Horké opečené maso stáhneme z jehel a vložíme do mísy, přidáme k němu černý pepř, olivový olej, saturejku a nadrobno nakrájenou cibuli a dobře promícháme. |
3 | Podáváme s chlebem. |