Kuře s chřestem, sýrem a kajmakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s chřestem, sýrem a kajmakem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest zelený |
400 g | Kajmak |
800 g | Kuřecí prsa |
120 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 špetka | Sůl mořská |
80 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 218,8mg |
Draslík | 775,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 260,7mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 266,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Kajmak, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s chřestem, sýrem a kajmakem postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Prsa mírně naklepeme, vložíme na dno pekáče, který jsme si vytřeli máslem (50 g). |
2 | Kajmak smícháme s mlékem a utřeme s česnekem a 2 špetkami mořské soli. Oloupeme a omyjeme čerstvý zelený chřest. Spodní tvrdé stonky (asi 3 cm) odřežeme. Chřest rozložíme na maso, zasypeme ho nastrouhaným tvrdým sýrem a zalijeme připraveným kajmakem. Po celém povrchu poklademe plátky másla (70 g). |
3 | Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Pod poklicí pečeme (a zároveň dusíme) 30 minut, poté poklici odložíme a pečeme dalších 20-30 minut dozlatova. |
Poznámka
Chřest začneme loupat přibližně 1 cm pod hlavičkou.