Recept

Kuře s chřestem, sýrem a kajmakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21097

Ingredience

500 g Chřest zelený
400 g Kajmak
800 g Kuřecí prsa
1,5 dl Mléko plnotučné
120 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Sýr Čedar
1 polévková lžíce Sůl
2 špetka Sůl mořská
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 893kJ
4% Sacharidy 14 g
54% Tuky 41 g
73% Sodík 1 g
119% Bílkoviny 67 g

Kuře s chřestem, sýrem a kajmakem postup přípravy receptu:

1

Omytá kuřecí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Prsa mírně naklepeme, vložíme na dno pekáče, který jsme si vytřeli máslem (50 g).

2

Kajmak smícháme s mlékem a utřeme s česnekem a 2 špetkami mořské soli. Oloupeme a omyjeme čerstvý zelený chřest. Spodní tvrdé stonky (asi 3 cm) odřežeme. Chřest rozložíme na maso, zasypeme ho nastrouhaným tvrdým sýrem a zalijeme připraveným kajmakem. Po celém povrchu poklademe plátky másla (70 g).

3

Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Pod poklicí pečeme (a zároveň dusíme) 30 minut, poté poklici odložíme a pečeme dalších 20-30 minut dozlatova.

Poznámka

Chřest začneme loupat přibližně 1 cm pod hlavičkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept