Kuře dušené s kajmakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené s kajmakem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 255,0mg |
Draslík | 592,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 420,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kajmak, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené s kajmakem postup přípravy receptu:
1 | Celé omyté a vykuchané kuře dáme vařit do osolené vody. Vaříme přibližně 1 hodinu doměkka. |
2 | Kuře z vody vyjmeme, naporcujeme a vložíme do druhého hrnce, ve kterém jsme rozehřáli kajmak s mlékem a utřeným česnekem se solí (1/2 lžičky soli). Promícháme a dusíme pod pokličkou 20 minut. |