Hovězí tokáň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí tokáň
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 211 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso vařené |
500 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 86,4mg |
Draslík | 172,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 56,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí tokáň postup přípravy receptu:
1 | Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme je, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme ve vlastní šťávě. |
3 | Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme doměkka. |
4 | Paprikové lusky zbavené semen opláchneme a nakrájíme na nudličky. Společně s rajčatovým protlakem je osmahneme na zbývajícím tuku a přidáme k masu. |
5 | Nakonec pokrm dochutíme solí a chvíli podusíme. |