Černá buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černá buchta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2110 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
300 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
30 g | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
0,3 l | Mléko polotučné |
350 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Rum |
100 g | Tuk Hera jedlý |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 76,1mg |
Draslík | 228,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 84,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černá buchta postup přípravy receptu:
1 | Cukr, heru a žloutky ušleháme do pěny. |
2 | Přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko, citronovou kůru, kakao a rum. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta. |
4 | Nalijeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
5 | Upečený moučník posypeme moučkovým cukrem. |
Běžná rodinná buchta k odpolední kávě.