Kuře pečené na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na víně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21100 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 330,8mg |
Draslík | 874,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře naporcujeme, porce osolíme. |
2 | Na pekáč dáme rozehřát olej s máslem a porce kuřete dozlatova opečeme. |
3 | Pak přidáme rajčatový protlak, bílé víno, promícháme a dáme upéct do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 200 °C, během pečení porce kuřete otáčíme a poléváme výpekem. |