Kuřecí džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí džuveč
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21101 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
3 dl | Mléko - podmáslí |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 564,1mg |
Draslík | 922,0mg |
Vláknina | 943,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí džuveč postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Když má růžovou barvu, přidáme omyté naporcované kuře a restujeme ještě spolu s cibulí. |
2 | K masu přidáme sůl, rajčatový protlak, sladkou papriku, a kuřecí vývar z kostí. Vše promícháme a pod pokličkou dusíme do měkka. |
3 | Porce kuřete dáme do ohnivzdorných misek i s omáčkou. |
4 | V kysaném mléce si rozmícháme vajíčka, osolíme a rozlijeme do každé misky, které dáme do dobře vyhřáté trouby zapéct. |