Madridský vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Madridský vývar
Madridský vývar
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21102 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Gruyére |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 153,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Madridský vývar postup přípravy receptu:
1 | Rajčata pokrájíme na malé kostičky, zasypeme strouhaným sýrem, trochou mleté papriky a necháme chvilku odležet. |
2 | Do talíře dáme velkou lžíci ochucených rajčat a zalijeme silným drůbežím vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíři ozdobíme sekanou pažitkou. |