Polévka z hovězích ocásků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 290 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hovězích ocásků
Celkový čas: | 290 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 270 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21104 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
1 kg | Hovězí oháňka |
150 g | Karotka |
300 g | Kosti hovězí morkové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
200 ml | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí koleno |
300 g | Telecí nožičky |
500 ml | Víno červené |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 42,2mg |
Draslík | 287,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Karotka, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Kosti hovězí morkové, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Telecí koleno, Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hovězích ocásků postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme ocásky, telecí maso, kosti, telecí nožičku, pokrájenou cibuli a karotku. Zalijeme vínem Frontignan a stejným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, až se nám tekutina téměř vyvaří. Přilijeme horkou vodu, přidáme rajský protlak, česnek, celer, petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 4 hodiny. |
2 | Polévku scedíme, vyndáme kosti, maso obereme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Zeleninu propasírujeme přes hrubší síto a také vrátíme do polévky. |
3 | Polévku ještě jednou krátce převaříme a podáváme v polévkové míse. |