Kuře paprikáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře paprikáš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21105 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
paprikáš | |
---|---|
3 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
1 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
knedlíčky | |
150 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 441,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře paprikáš postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, položíme na ni omyté porce kuřete, promícháme a spolu restujeme čtvrt hodiny. |
2 | Poté kuře osolíme, posypeme paprikou a pepřem, zalijeme 1 litrem vody a dusíme skoro půl hodiny. |
3 | Do misky dáme polohrubou mouku, vejce, špetku soli a vymícháme řidší těsto. |
4 | Malou lžičkou nabíráme těsto a takto vytvořené knedlíčky přidáme vařit k masu. Knedlíčky s masem promícháme a vaříme spolu jen 8 minut. Dochutíme solí podle chuti. |
5 | Kuřecí paprikáš podáváme s hlávkovým salátem přelité podmáslím. |