Vývar s drůbežími knedlíčky a morkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s drůbežími knedlíčky a morkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21107 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
25 ml | Bešamel |
60 g | Kuřecí prsa |
80 g | Morek |
1 špetka | Muškátový oříšek |
25 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28,1mg |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Morek, Muškátový oříšek, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s drůbežími knedlíčky a morkem postup přípravy receptu:
1 | Kuřeci maso umeleme ve strojku, přidáme smetanu, bešamel, vejce a žloutky. Ochutíme špetkou mletého muškátového oříšku, vše promícháme na řidší těsto. |
2 | Vyndáme morek z kostí a nakrájíme ho na kolečka. |
3 | Vývar přivedeme k varu, lžičkou z těsta vykrajujeme knedlíčky a zavařujeme přímo ve vývaru asi dvě minuty. |
4 | Do talíře vložíme 3 až 4 kolečka morku a zalijeme horkým vývarem s několika knedlíčky. |