Recept

Kuře s česnekem na rožni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21108
Kategorie: Maso

Ingredience

kuře
8 ks Česnek
1 ks Kuře
0,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
česneková omáčka
8 ks Česnek
1 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,083 kcal
Kilojoule 4 533kJ
2% Sacharidy 7 g
106% Tuky 80 g
44% Sodík 884 mg
143% Bílkoviny 80 g

Kuře s česnekem na rožni postup přípravy receptu:

1

Očištěné a umyté kuře naporcujeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Takto upravené kuře dáme do chladničky uležet na 1 hodinu.

2

Porce kuřat opékáme pomalu na rozpáleném rožni do doby, než budou dobře propečená a mít zlatohnědou kůrku.

3

Připravíme česnekovou omáčku:

4

celou hlavičku česneku očistíme, česnek rozetřeme, dáme do misky, osolíme, přilijeme olej, vodu, pepř a lžičku octa a promícháme.

5

Upečené porce kuřete podáváme polité česnekovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept