Jednoduchý recept

Krém z mascarpone a lékořice

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2111

Ingredience

100 g Cukr krupice
25 g Lékořice - kořen
500 g Mascarpone
0,5 l Voda pitná
8 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 468kJ
8% Sacharidy 30 g
59% Tuky 44 g
2% Sodík 46 mg
13% Bílkoviny 7 g

Krém z mascarpone a lékořice postup přípravy receptu:

1

Krém připravujeme jeden den před podáváním.

2

Lékořici namočíme s trochou vody, přidáme cukr a při nízké teplotě zahříváme. Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a vymačkáme. Potom kastrůlek sejmeme ze sporáku a přidáme želatinu. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí a poté směs necháme vychladnout.

3

Do vychladlé směsi vmícháme mascarpone, krém rozdělíme do misek a dáme na 24hodin do lednice.

Poznámka

Dezert můžeme servírovat např. se zkaramelizovanými jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept