Krém z mascarpone a lékořice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z mascarpone a lékořice
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2111 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
25 g | Lékořice - kořen |
500 g | Mascarpone |
0,5 l | Voda pitná |
8 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 151,4mg |
Draslík | 0,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lékořice - kořen, Mascarpone mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z mascarpone a lékořice postup přípravy receptu:
1 | Krém připravujeme jeden den před podáváním. |
2 | Lékořici namočíme s trochou vody, přidáme cukr a při nízké teplotě zahříváme. Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a vymačkáme. Potom kastrůlek sejmeme ze sporáku a přidáme želatinu. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí a poté směs necháme vychladnout. |
3 | Do vychladlé směsi vmícháme mascarpone, krém rozdělíme do misek a dáme na 24hodin do lednice. |
Poznámka
Dezert můžeme servírovat např. se zkaramelizovanými jahodami.