Kuřecí játra na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na slanině
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21111 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
600 g | Játra kuřecí |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 560,0mg |
Draslík | 480,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra kuřecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra na slanině postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra odblaníme, omyjeme a rozkrojíme. |
2 | Anglickou slaninu pokrájíme na plátky, osolíme, na každý plátek položíme porci jater, zabalíme a uchytíme párátkem. Takto zabalená játra posypeme paprikou a na rozpáleném oleji osmažíme z každé strany dozlatova. |
3 | Z jater odstraníme párátka a podáváme s chlebem. |
Rychlá a dobrá minutka z kuřecích jater. K mleté pálivé paprice jsem přidala i papriku uzenou, v poměru 1:1, která příjemně zvýraznila chuť anglické slaniny. Další vhodnou přílohou kromě čerstvého chleba mohou být opékané brambory, hranolky nebo americké brambory a dle chuti tatarka.