Recept

Slepice v hořčicové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21113
Kategorie: Maso

Ingredience

slepice
70 g Máslo čerstvé
1 ks Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1,5 dl Voda pitná
hořčicová omáčka
0,3 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Hořčice
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 dl Voda pitná
3 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,219 kcal
Kilojoule 5 100kJ
1% Sacharidy 5 g
102% Tuky 76 g
47% Sodík 948 mg
216% Bílkoviny 122 g

Slepice v hořčicové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou slepici naporcujeme. Porce slepice osolíme a poskládáme do pekáče. Na každou porci dáme plátek másla, podlijeme 1.5 dl vody, pekáč zakryjeme a pečeme minimálně 1 hodinu v dobře vyhřáté troubě při 200 °C. Slepici během pečení poléváme výpekem.

2

V kastrolku z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 1,5 dl vody, zamícháme a krátce povaříme.

3

Do omáčky přidáme smetanu, hořčici, ocet, cukr, sůl, vše promícháme a krátce povaříme. Do odstavené omáčky ještě zamícháme žloutky.

4

Porce zlatě upečené slepice poléváme hořčicovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept