Zagorská krůta s mlinci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zagorská krůta s mlinci
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21115 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1600 g | Krůta mražená |
2 dl | Olej slunečnicový |
4 ks | Placičky pšeničné čoky |
100 g | Slanina vepřová |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82,5mg |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 26,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta mražená, Placičky pšeničné čoky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zagorská krůta s mlinci postup přípravy receptu:
1 | Krůtu očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. |
2 | Necháme na chladném místě odležet cca 30 minut. |
3 | V troubě na pekáči rozpálíme olej a krůtu z každé strany orestujeme. |
4 | Poté ke krůtě přilijeme 3 dl vody a pečeme při 200°C do měkka. |
5 | Maso musíme často polévat výpekem. |
6 | Před dopečením vezmeme mlince (suché moučné placky), které rozlámeme na menší kusy a necháme 2 minuty namočené ve vodě. Poté je scedíme, položíme kolem dokola krůty a krátce dohromady zapečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.