Jednoduchý recept

Zagorská krůta s mlinci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21115
Kategorie: Maso

Ingredience

1600 g Krůta mražená
2 dl Olej slunečnicový
4 ks Placičky pšeničné čoky
100 g Slanina vepřová
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
0% Sacharidy 1 g
16% Tuky 12 g
5% Sodík 106 mg
81% Bílkoviny 45 g

Zagorská krůta s mlinci postup přípravy receptu:

1

Krůtu očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou.

2

Necháme na chladném místě odležet cca 30 minut.

3

V troubě na pekáči rozpálíme olej a krůtu z každé strany orestujeme.

4

Poté ke krůtě přilijeme 3 dl vody a pečeme při 200°C do měkka.

5

Maso musíme často polévat výpekem.

6

Před dopečením vezmeme mlince (suché moučné placky), které rozlámeme na menší kusy a necháme 2 minuty namočené ve vodě. Poté je scedíme, položíme kolem dokola krůty a krátce dohromady zapečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept