Krocan na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krocan na zázvoru
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
4 ks | Krůtí stehna |
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
0,5 l | Zakysaná smetana |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 287,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí stehna, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krocan na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Krocaní stehna očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a když je rozpálené, vložíme na máslo stehna a ze všech stran je opečeme dozlatova. |
2 | Maso dáme na talíř a na výpeku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní zázvor, 2 dl vody, promícháme a stehna vložíme zpět. |
3 | Pánev zakryjeme a necháme je v dobře vyhřáté troubě dodusit. |
4 | Dusíme přibližně 3/4 hodinu. |
5 | Potom stehna znovu vyjmeme z pánve a na plotně necháme vyvařit z výpeku vodu, aby nám zbyl jen tuk. K tuku přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, přilijeme zakysanou smetanu, promícháme. |
6 | Krocaní stehna vložíme zpět do zázvorové omáčky a krátce povaříme. |