Jednoduchý recept

Králík s rozmarýnem na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21120

Ingredience

2 ks Cibule
1500 g Králík
0,3 kávová lžička Mateřídouška
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná
5 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,116 kcal
Kilojoule 4 669kJ
3% Sacharidy 9 g
75% Tuky 56 g
62% Sodík 1 g
203% Bílkoviny 114 g

Králík s rozmarýnem na víně postup přípravy receptu:

1

Omytého králíka naporcujeme na menší kusy a jeho vnitřnosti (játra, srdce, ledviny) pokrájíme na kousky.

2

V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm osmažíme maso, pak přidáme pokrájené vnitřnosti, pokrájenou cibuli a česnek.

3

Vše osolíme, opepříme, přidáme na dochucení rozmarýn a mateřídoušku.

4

Promícháme, přilijeme 3 dl bílého vína s 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí přibližně 1 hodinu.

5

Když je maso měkké, přilijeme ještě 2 dl vína, krátce omáčku povaříme.

6

Pro lepší chuť přidáme do omáčky drobně pokrájenou zelenou petržel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept