Králík s rozmarýnem na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s rozmarýnem na víně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21120 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1500 g | Králík |
0,3 kávová lžička | Mateřídouška |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Sůl |
5 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 322,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mateřídouška, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík s rozmarýnem na víně postup přípravy receptu:
1 | Omytého králíka naporcujeme na menší kusy a jeho vnitřnosti (játra, srdce, ledviny) pokrájíme na kousky. |
2 | V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm osmažíme maso, pak přidáme pokrájené vnitřnosti, pokrájenou cibuli a česnek. |
3 | Vše osolíme, opepříme, přidáme na dochucení rozmarýn a mateřídoušku. |
4 | Promícháme, přilijeme 3 dl bílého vína s 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí přibližně 1 hodinu. |
5 | Když je maso měkké, přilijeme ještě 2 dl vína, krátce omáčku povaříme. |
6 | Pro lepší chuť přidáme do omáčky drobně pokrájenou zelenou petržel. |