Zaječí guláš se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí guláš se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Vepřový bok uzený |
3 dl | Voda pitná |
700 g | Zaječí maso |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 167,9mg |
Draslík | 865,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zaječí maso, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí guláš se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme uzený bůček pokrájený na kostky a rozpustíme ho. Přidáme cibuli, kterou s bůčkem restujeme dozlatova. |
3 | Poprášíme paprikou, přidáme zaječí maso pokrájené na kousky, rajčatový protlak, osolíme a zalijeme vodou. Dusíme pod pokličkou až do změknutí masa. |
4 | Když je maso měkké, hrnec odstavíme a do guláše přimícháme zakysanou smetanu. |